Tulkoot pimeys

Janne Koskela <j.koskela76@gmail.com>

ke 22. heinäk. 20.47
-> Mielipiteet

Kohta voi kutsua Oulua Pohjolan pimeäksi kaupungiksi. Kaupunginhallitus teki tätä hanketta mukailevan päätöksen 15.4.2019 kokouksessa, jonka esityslistaan oli laitettu kohta ”Oulun kaupungin yksityistieavustuskäytäntöjen päivitys”. Ovelaa otsikointia! Valituksia ja kirjoittelua aiheuttava asia oli jätetty pois otsikoinnista mutta tarkoittaen yksityisteiden valaistuksen luovuttamista ilmaiseksi tiekuntien omaisuudeksi. Tällä kirjauksella myös kaikki kulut tulevat tiekuntien maksettaviksi, ja mikäli ei halua tällaista lahjaa, tulee kaupunki purkamaan valaistukset pois.

Otetaanko lahja vastaan tieosuuskunnissa? Asiasta täytyy päätös tehdä 31.7.2020 mennessä. Tämä päätös tietää lisää kustannuksia Oulun laitamilla asuville, yksityistiemaksujen jälkeen joutuvat vielä maksamaan katuvalotkin itse. Kohta ollaan siinä pisteessä, että tiekunnat päättävät olla hakematta kaupungilta avustuksia ja hoitavat tiet talkooporukoilla ja omilla varoilla. Silloin voidaankin laittaa puomi tielle ja pyytää maksu muilta kuin tieosuuskunnan jäseniltä.  Oulussahan on kokemuksia näistä puomiepisodeista, sitäkö Oulun kaupunki haluaa?

Täällä syrjässä asuessani tunnen olevani eriarvoisessa asemassa kuin lähellä keskustaa asuvat. Jos menen sanomaan tuo ääneen, vastaus tulee viipymättä, mitäs valitsit asuinpaikaksi syrjäjäisen osan Oulua. Kyllä täytyisi päättäjien nähdä kauemmaskin kuin Rotuaarille.