Tasapuolinen kohtelu

Kauhistuin Ilta-Sanomien jutusta jonka mukaan Suomeen Taistelualueelta palaavat Isis-miehet on saatava sopeutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan nopeutetulla aikataululla, johon kuuluisivat asunto, toimeentulo ja terveydenhuolto. Näistä toimista käytetään nimitystä ohituskaista. Näillä toimilla ehkäistäisiin terroriteot ja massamurhat. Ei varmasti oikein miellytä suomalaista vähäosaista ihmistä joka on ollut asuntojonossa kauan ja sitten jotkut käyttää ohituskaistaa saaden asunnon, työpaikan ja elämänsä järjestykseen.

Myöskin hyvän tahdon pelit, kuten Ray on rahoittanut yhteiskuntaan juurruttamista varten perustettua Radinet-hanketta, jonka yksi kohderyhmistä on avustushakemusten mukaan vierastaistelijat. Hanke on saanut viime vuonna ja tänä vuonna Ray:ltä avustusta yhteensä 300 000 euroa. Ray:n alustavan arvion mukaan hanke saa ainakin vielä ensi vuonna reilut 140 000 euroa. Nuoret taistelualueelta palaavat voivat saada apua myös poliisin niin sanotusta Ankkuritoiminnasta, jossa on mukana muun muassa sosiaalityöntekijöitä ja terveydenhuollon ammattilaisia.

Näitä sotureita on lähtenyt arvion mukaan noin 80, todellista lukua ei tiedä kukaan. Osa lähteneistä on myös korkea-arvoisia sotilaita. Tuntuu että tässä nyt pidetään suomalaisia aivan pilkkana! Ollaanko unohdettu oman maan huono-osaiset?