19.5.2020 laadittu mielipidekirjoitus

Oulun kaupungin kariutuneet yt -neuvottelut eivät saa olla syynä pienten kyläkoulujen alas ajoon eivätkä toimia helppoina säästökohteina. Pienet koulut ja pienet luokkakoot ovat näin epidemia-aikana arvokkaita. Pienessä koulussa lapsien on helppo ja turvallinen olla, kaikki tuntevat toisensa sekä kiusaamista on vähemmän kuin suurissa kouluissa.

jos kyläkoulut lakkautetaan, kustannuksia tulee kuljetusmatkoista ja alakoululaisille syntyy turhan pitkiä koulupäiviä. Kyläkoulut ovat myös monilla alueilla ainoat harrastetilat iltaisin. Haluaako Oulu epätasa-arvoon kaupungin laitamilla asuvia asukkaita harrastetilat sulkemalla ja haluaako samalla lisää yksityisautoilua illan harrastematkoihin? Mutta jostakin täytyy leikata.

Leikkauslistan pohjana on käytetty Perlaconin selvitystä, joka on vain suuntaa antava koska kaikki asiat eivät ole faktoja. Pois leikkauslistalta oli unohtunut pimennossa tehty juhlapäätös, kulttuuripääkaupunkihanke! Hanke, jota on hehkutettu kuinka paljon se toisi matkailijoita Ouluun. Mitä tapahtuu, jos epidemian iskee uudestaan tai jyllää aktiivisena edelleen, kannattaako satsata matkailijoiden houkuttelemiseen? Tämä riski kannattaa pitää mielessä, kun rahoja laitetaan hankkeeseen. Olisiko tässä yksi merkittävä säästökohde?